KAKO PREMAGATI STRAH PRED NEZNANIM IN SPREMEMBAMI

26.06.2017

Veliko ljudi se boji sprememb. Vemo, da bodo stvari drugačne in nismo popolnoma prepričani, kaj se bo zgodilo. Resnica je, da ne moremo narediti ničesar, da bi te spremembe preprečili. Svet se spreminja in moramo se naučiti, kako se s tem optimalno soočati. Kmalu boste spoznali, da ni razloga, da ste prestrašeni.

Predstavljam vam 8 stategij za uspešno soočanje s spremembami.

1.Pozitivne misli
Ko v vašem  življenju pride do večjih sprememb, ne mislite na to, kaj gre lahko narobe, ampak si predstavljajte samo dobre stvari, ki ti jih sprememba prinese.

2. Pomislite na življenjske lekcije
Pomislite na stvari, ki so se vam zgodile v preteklosti. Tako na tiste, ki so imele pozitiven izid, kot tudi na vse z negativnim. Prepričana sem, da so vas slednje naučile pomembnih lekcij, ki ste jih dobro izkoristili v drugih situacijah.

3. Zapišite svoje misli
Pisanje misli je podobno, kot če bi jih zaupali najboljšemu prijatelju. Potreben je pogum, hkrati pa se takoj počutimo bolje.

4. Motivacija
Če bi se radi znebila strahu pred spremembami, si je morate želeti. Pomagajte si pozitivnimi afirmacijami in dobrim načrtom. Motivira pa nas lahko tudi oseba, ki nam veliko pomeni.

5. Osredotočite se na sedanjost
Ta pristop vam bo pomagal premagati vsak strah. Večini ljudem misli prehitro uidejo v preteklost (obžalovanja) ali pa v prihodnost (zaskrbljenost). Ko te v dvomih, se osredotočite samo na tisto, kar dani trenutek delate. Ta trenutek je vse, kar imate, zato v njem uživajte.

6. Taktično se lotite sprememb
Če načrtujete veliko spremembo, je mogoče bolje, da se je lotite po korakih. Tako se boste znebili občutka tesnobe in se boste  lažje soočali s postopkom do sprememb.

7. Pravi čas!
Vedno je pravi čas za spremembe. Ne uporabljajte izgovorov. Ko boste verjeli, da vam bo uspelo, boste že na pol poti k cilju.

8. Imejte načrt
Načrt vam bo pomagal, da se boste s spremembo soočali vsaj nekoliko lažje. Načrtujte vse vse. Če ne gre drugače, naredi tetudi rezervni načrt.

Zapomnite se, da se spremembam ne boste mogli izogniti, zato se nanje pripravite. Vabim vas, da se nam pridružite v Top Success Clubu, kjer vas čaka na stotine tečajev in predavanj, ki vam bodo pomagale na vsakem koraku. 

Helena.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.